Kétcsokis muffin - Kartika
2006.03.08. 00:01
Nők Lapja mellékletből
Kétcsokis muffin (6 db)
15 dkg narancsos étcsokoládé,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3 tojás,
4 dkg liszt,
só,
4 kdg fehér csokoládé
elkészítés:
étkcsokoládét darabokra tördeljük és vizfűrdőben megolvasztjuk, 14 dkg vajjal és cukorral. A masszát keverőtálba tesszük és hagyjuk kihülni.
A langyos csokoládékrémbe keverjük a tojásokat, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk 3 dkg átszitált lisztet és 1 csipet sót. A maradék anyagokat felhasználva kivajazunk és kilisztezzük a sütőformát, amelybe belöntjük a massza felét, ezt betesszük 5 percig fagyasztóba és erre tesszük a fehércsokoládé darabokat (igy nem sülyed le) majd erre tesszük a további masszát. letakarjuk fóliával és 1 órára a fagyasztóba tesszük- Ezután 220 C fokos sütőbe rakjuk 15 percre. Igy a sütémény külseje átsül jól, de a belseje puha marad. (a csoki) langyosan tálaljuk és kandirozott gyümölccsel diszítjük.
|