Sonkatekercs - Limara
2006.03.08. 01:11
Sonkatekercs
2 ek. vajat 6 tojás sárgájával habosra kavarunk, hozzá szitálunk 25 dkg lisztet, pici sót, majd a tojások habbá vert fehérjét. Kikent tepsibe símítjuk a masszát, úgy, hogy félújjnyi vastag legyen. Sütőbe teszzük. Egy darab főtt sonkát finomra vágunk, sajtot reszelünk. Ha a tészta félig kisült, rászórjuk a sonkát és a sajtot, meglocsoljuk néhány kanál tejföllel, vissza tesszük a sütőbe és készre sütjük. Késsel óvatosan felhajtjuk a szélét, és az egész tésztát feltekerjük. A tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, néhány percre visszatesszük a sütőbe. Szeletekre vágva táláljuk. Jól illik hozzá valamilyen mártás vagy szaft, nagy tál saláta.
Évek óta készítem, talán egy régi újságban találtam a receptet, mindig nagy sikere van.
|