Ínyenc tormakrém (sonkatekercsbe, Molnárkába) - E.Margit
2006.03.12. 18:53
Én szinte sosem mérek semmit amikor főzök, de megpróbálok nagyjából mennyiséget is megadni. Ez a tormakrém alkalmas a Molnárkán kívül sonkatekercs töltésére is.
Ínyenc tormakrém
Kb. 5 dkg vajból sűrű besamelt készítünk. (A vajat megolvasztjuk, bele annyi liszt, hogy rántás sűrűségű legyen. Ezt fehér habzásig hevítjük, pirítani nem szabad. Amikor felhabzott, akkor annyi tejjel engedjük fel, hogy egész sűrű maradjon, majd felforraljuk. Érdemes habverővel keverni, mert a tej hirtelen összekapja a lisztet, de ezzel teljesen simára lehet keverni. Kihűjük, ekkor egy szinte egy gombócba áll össze az egész.) 5 dkg vajat habosra keverünk, majd ebbe belekerül a kész, hideg besamel, kb 1,5 dl ecetes torma és 10-15 dkg áttört tehén vagy juhtúró. Fűszerként csak só kell bele. Ha nem elég ízes, akkor friss reszelt tormát is lehet bele tenni. (Érdemes csípős, jó minőségű ecetes tormát venni, mert a többi hozzávaló "megszelidíti", vagy esetleg saját reszelésű tormából készíteni.)
|