Jaffa-süti - Jégkása
2006.03.18. 00:43
Jaffa-süti
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 20 dkg barnacukor, 3 db tojás, 6 evőkanál tej, 1 db narancs reszelt héja, 1 csipetnyi só.
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, majd erős fokozaton addig keverjük, míg könnyű habos lesz. Szórjuk bele a cukrot, sót és a reszelt narancs héját, majd ezzel is keverjük még pár percig. Egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat és a tejet. Kis adagokban kanalazzuk bele a lisztet és a sütőpor keverékét is. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tégla alakú sütőformát, öntsük bele a tésztát, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 40-45 percig. Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg fogvájóval, ha nem ragad a tészta rá, biztosak lehetünk, hogy átsült a süteményünk.
|