Sütőtökös kekszek - Jégkása
2006.03.18. 00:44
Sütőtökös kekszek
Hozzávalók:
300 g margarin, 400 g barna cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 400 g liszt, 250 g zabpehely, 2 teáskanál szódabikarbóna, 100 g csokoládé, 1 csomag (10 dkg) mazsola, 100 g dió, 400 g megsütött sütőtök hús, egy csipet só.
Elkészítés:
Egy keverőedénybe keverjük habosra a margarint, adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot, egy kis idő elteltével a tojást és a tököt is. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sót fűszereket, csokoládét, diót, mazsolát. Óvatosan, apránként adagoljuk a tökös keverékhez. Keverjük alaposan össze. Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra, evőkanál segítségével diónyi halmokat tegyünk a tésztából. Forró sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni, jól zárható dobozban, üvegben hetekig el tudjuk tárolni a tökös kekszeket.
Elkészítési idő: 20-40 perc
Elkészítés módja: sütőben sütés
|