Füstöltsonka-saláta, fehérboros majonézmártással - Jégkása
2006.03.18. 23:24
Füstöltsonka-saláta, fehérboros majonézmártással
Hozzávalók:
30 dkg héjában főtt burgonya 4 db közepes csemegeuborka 2 db zöldalma 1 db nagyobb, piros kaliforniai paprika Só, őrölt bors 1 csokor petrezselyem 1 dl száraz fehérbor 3 dl Globus majonéz 15 dkg szeletelt húsos füstöltsonka
Elkészítés módja:
A burgonyát meghámozzuk, és az uborkával, a héjas zöldalmával, a paprikával együtt egyenletes hasábokra vágjuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, lazán átkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A fehérbort a majonézhez öntjük, és habverővel simára keverjük. Tálaláskor a salátát tányérokra halmozzuk, meglocsoljuk a majonézmártással, és a vékony sonkaszeleteket ízlésesen ráhajtogatjuk, s végül petrezselyemmel díszítjük
|