Ínyenc tekercs Globus Majonézzel - Jégkása
2006.03.18. 23:24
Ínyenc tekercs Globus Majonézzel
Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás 4 evőkanál liszt 1 kanál apróra vágott metélőhagyma 1 teáskanál aprított mandula (elhagyható) csipet só
Töltelékhez 10 dkg füstölt sonka 4 salátalevél 10 dkg feta sajt 6 evőkanál Globus majonéz 1/2 friss paprika
Elkészítés módja: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáöntjük a sárgáját majd a lisztet, sót, finomra vágott mandulát és hagymát. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát. 7-10 percig 180 fokon sütjük. Mikor megsült, még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, kiterítjük, megkenjük majonézzel, rászórjuk a vékonyra vágott paprikát, ráfektetjük a sonka szeleteket, az apróra vágott feta sajtot, majd végül a salátaleveleket. Ismét feltekerjük a tésztát a töltelékkel, majd 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeleteljük. Ötlet: sonka helyett tehetünk bele vékony hússzeletet, vagy felvágottat.
|