Szőlős sajtos saláta pirított dióval (Ciprus) - Jégkása
2006.03.18. 23:25
Szőlős sajtos saláta pirított dióval (Ciprus)
Hozzávalók:
1 mokkáskanál Globus mustár 2 evőkanál Globus majonéz 1 db fejes saláta 1 cs. Jégsalátamix 10 dkg gomba 30 dkg színes szőlő 1 cs. kapor 1 dl száraz bor 1/2 fej hagymaElkészítés módja:
A salátát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd a gombát szeletekre vágjuk, a salátát kisebb darabokra tépkedjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk. A tisztított hagymát finomra vágjuk. A fűszereket, a hagymakockákat és a szárazon serpenyőben lepirított dióbelet, olajat, az ecetet, a bort, a sót, a borsot és a Globus termékeket salátaöntetnek összekeverjük. A salátát, a szőlőszemeket, a sajtcsíkokat és a diós dresszinget összekeverjük.
Aphroditének, a szerelem istennőjének a szülőhelye Ciprus, mely kristálytiszta, homokos tengerpartjairól, valamint a partok mentén kínált finomságokról is ismert. Innen választottuk ezt a különleges salátát, ahogyan azt Larnacán készítik.
Tipp: A salátát előételként vagy sült húsokhoz köretként is kínálhatjuk 5 dkg durvára vágott dióbél 8 evőkanál olaj 3 evőkanál ecet (lehet gyümölcsecet is) 200 g edami sajt kockára vágva só törött bors
|