Majonézes zöldségekkel töltött sonkatekercs, kocsonyázva - Jégkása
2006.03.18. 23:33
Majonézes zöldségekkel töltött sonkatekercs, kocsonyázva
Hozzávalók:
1 nagyobb szál sárgarépa egy fél piros kaliforniai paprika egy fél sárga kaliforniai paprika 1 db zöldpaprika 3 db kisebb, kemény csemegeuborka Só, őrölt bors 1 csokor petrezselyem 2 dl Globus majonéz 3 dl zöldségleves 6 púpozott teáskanál zselatinpor 12 vékony gépsonka szelet 1 kisebb fejessaláta 2 db közepes paradicsom
Elkészítés módja:
A megtisztított sárgarépát, a paprikákat és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és összekeverjük a majonézzel. A zöldséglevest felforraljuk, beleszórjuk a zselatinport, habverővel elkeverjük, és félrehúzzuk a tűzről. Langyosra hűtjük, de közben néha megkeverjük. A zöldségaszpikból 1 decit a zöldségekre öntünk, összekeverjük, és egyenletesen a sonkaszeletekre halmozzuk, majd szorosan feltekerjük. Hűtőben dermedésig hűtjük, egy mély forma aljára teszünk pár tekercset, kevés aszpikot öntünk rá, és ezt soronként megismételjük, majd a legvégén is aszpikot öntünk rá. Hűtőben dermedésig hűtjük. Tálaláskor a sonkakocsonyát forróvizbe mártott késsel félujjnyi vastagra szeljük, és salátalevelekre, paradicsomszeletekre tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.
|