Mazsolás túrótorta - Batka
2006.03.20. 22:51
Mazsolás túrótorta
20 dkg vaj 25 dkg cukor 4 tojás 1 kg sovány túró 2 csomag vaníliás pudingpor 1 tk citromhéj 4 ek citromlé 3 dkg aprított pisztácia (sótlan! legutóbb a DM-ben kaptam) 7,5 dkg mazsola (mi nem szeretjük, aszalt meggy ment bele, amit felfőztem rumban)
Ebben a sorrendben kikeverjük a hozzávalókat, előmelegített sütőben 175 fokon kb. 60 perc. Érdemes fóliával letakarni, mert hamar barnul.
Attól lesz húsvéti, hogy kihűlés után a tetejére egy sablon segítségével valamilyen formát szórunk porcukorból. Pl. a szeletek helyét jelző virágszirmot, nyúl körvonalát stb. Nem szeretem a porcukrot, én darált mandulából szórtam rá formákat.
|