Muffinok : Fahéjas muffin - Tnikita (JamiC) |
Fahéjas muffin - Tnikita (JamiC)
2006.03.23. 22:05
Fahéjas muffin (JamiC)
Hozzávalók: ¾ csésze lágy vaj ¾ csésze kristálycukor 1 teáskanál vanília kivonat 2 tojás 1 ¾ csésze finomliszt 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna csipet só 1 csésze tejföl
Tetejére: ½ csésze aprított dió 3 teáskanál fahéj 1/3 csésze kristálycukor
Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat előkészítjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliát és a tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd hozzáadjuk a vajas masszához. Ha túl száraz, adhatunk hozzá egy kevés tejet. Elkészítjük a fahéjas keveréket: összekeverjük a diót a dahéjjal és a cukorral. Egy kevés tésztát teszünk mindegyik muffinformába, majd evőkanálnyi fahéjas keverék következik, erre kanalazzuk a maradék tésztát. Mindegyik muffin tetejére teszünk egy evőkanálnyit a fahéjas keverékből. 15-20 percig sütjük.
1 csésze mértékegysége a következő (1 csésze = 236,59 ml): vaj = 22,7 dkg cukor = 24 dkg liszt = 14 dkg dió = 12 dkg
Jó étvágyat hozzá! Üdv, Niki

|