Arab lepény - Vidovi
2006.03.23. 22:27
Arab lepény/Kenyérsütés c. könyvből/:
Hozzávalók:
- 75dkg teljes kiörlésű búzaliszt,
- 1ek. só,
- 2ek.olivaolaj,
- kb.4dkg élesztő,
- 1tk.cukor,
- liszt a dagasztáshoz,tepsikhez.
Az élesztőt/friss/és a cukrot 1,5dl langyos vízben felfuttatjuk és a liszthez, a sóhoz és az olajhoz adjuk. A robotgép dagasztójával megdagasztjuk, közben annyi meleg vizet adunk hozzá, míg puha rugalmas tésztát kapunk /kb.10 perc/. Letakarva meleg helyen 2 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 1-2 percig tovább gyúrjuk. Narancsnyi darabokat formázunk belőle, ismét pihentetjük 30 percig. Majd 1cm vastag,kerek lappá nyújtjuk, megint 30 perc pihi. Előmelegített sütőben,kilisztezett tepsiben 5-10 percig világosbarnára sütjük.
|