Töki pompos - Szokimoki
2006.04.02. 01:07
Leírom, hogy a 2 töki pompos receptet, hogyan variáltam össze.
50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
0.5 dl tej
1 dl kefír
3 dkg margarin (ezt véletlenül nem feleztem meg, de nem lett tőle baja a tésztának)
késhegynyi aszkorbin sav
fél tk cukor
1,5 tk só
12,5 dkg főtt áttört krumpli
Valamennyi víz a dagasztáshoz
A krumplit megfőztem, áttörtem, hagytam kihűlni. A többi hozzávalót a szokásos módon a gépbe tettem a szokásos 3x20 percre, persze a krumplit is.Majd egy nagy tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral, és a kb 2cm vastagságura nyujtott tésztát rátéve kb 30 percet kelesztettem.Ezután két pohár tejfölt elkevertem 1 ek lissztel, 2 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón át nyomtam és még sajtot reszeltem bele.Ezt rákentem a megkelt tésztára, szalonnadarabokat szórtam rá, és vöröshagymát karikáztam a tetejére. Előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem.
![Töki pompos Töki pompos](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1143932479.jpg)
|