Ananász dzsem - Jégkása
2006.04.05. 23:28
Ananász dzsem
Aranyló napsugár Hozzávalók: 500g alma,(vagy 400g alma és 100ml fehér rum). 500g ananász szelet, 800g cukor,1 tasaj Dr. Oetker zseléfix, 1/2 tasak Dr. Oetker Citromsav. Előkészítés: Az almát megmissuk, meghámozzuk és finomra felaprítjuk. Az ananászt meghámozzuk, a fás közepét kivágjuk, majd kis darabokra aprítjuk. Elkészítés: A Dr. Oetker Zseléfixet két evőkanál cukorral elkeverjük,majd hozzáadjuk a Dr.Oetker Citromsavat is. Állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk, majd ha már forr a maradék cukrot is hozzá adjuk. Keverés mellet újra felforraljuk és legalább 3 percig forrni hagyjuk. Továbbra se hagyjuk abba a keverést! A tűzről levéve ha szükséges eltávolítjuk a habot a tetejéről. Azonnal befőttesüvegekbe öntjük.
Tipp:Kenhetőbb állagú dzsem lesz a végeredmény ha az almát turmixoljuk. Ha barna cukrot, vagy nyers cukrot használunk, a dzsem színe sötétebb íze pedig karamellásabb lesz.
|