Szezámmagos mákos rúd vagy félhold - Batka
2006.04.27. 18:55
Szezámmagos mákos rúd vagy félhold
20 dkg rétesliszt 20 dkg finomliszt 25 dkg vaj 7 dkg reszelt sajt 4 dkg darálatlan mák fél pohár kis tejföl fél csomag (kb. 5 g, egy púpos tk) sütőpor 1,5 kk só szezámmag
A szezámmag kivételével tésztát gyúrni, rögtön fél centi vastagra nyújtani, a tetejét tojással vagy tejjel megkenni, megszórni szezámmaggal. Derelyevágóval cakkos szélű rudakat vágni, vagy pogácsaszaggatóval félholdakat gyártani. Forró sütőben pirulásig sütni.
Tipp: ha rudakat készítünk, érdemes rögtön sütőpapírra nyújtani a tésztát, mert nem fog megduzzadni, így a papírral együtt tehetjük a tepsibe és vehetjük ki onnan. Nagyon különlegesen néz ki és finom is. Vendégvárónak ideális, sokáig eláll, ha marad.
|