Csokoládés fatörzs - Picike
2006.04.27. 18:58
Csokoládés fatörzs
Hozzávalók (16 szelethez): Tésztához: 4 tojás, 4ek. cukor, 3ek. Finomliszt, 1ek. cukrozatlan kakaópor Csokoládékrémhez: 2dl tejszín, 20dkg cukor, 4ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés: A tésztához valókból a hagyományos módon piskótát sütünk, mindössze annyi különbséggel, hogy a lisztet kakaóval is ízesítjük. (Én egy evőkanállal több cukrot tennék bele, mert tekercsről van szó, és rugalmasabb lesz a tészta, több cukorral, nem reped olyan könnyen a tekerésnél.) A sütőből kivéve, -még forrón - felcsavarjuk, mint a piskótatekercset szoktuk. A krémhez a tejszint a cukorral kevergetve felforraljuk, utána a kakaót hozzáadjuk, majd amikor kihűlt, apródonként a habosra kevert vajba dolgozzuk. A kihűlt tésztát kihengergetjük, a krém nagyobbik részével megtöltjük, ujraföltekerjük. Mindkét végéből levágunk egy-egy szeletet, amit kis pogácsaszaggatóval kiszúrunk, és legvégül a törzshöz nyomkodjuk majd, ezek a fa göcsörtjei. Az egészet bevonjuk a maradék krémmel, recés habkártyával vagy villával "megfésüljük", vagyis hullámokat rajzolunk rá, ráhelyezzük a "göcsörtöket", végül dermedni hagyjuk.
|