Hagymás fonatok - Piroska
2006.05.05. 13:56
Dr. Oetker Mesterkonyha
-------------------------------------------------------
Hagymás fonatok (kb. 25 darab)
Kelt tészta: 400 g búzaliszt 1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő 1 teáskanál só 150 g lágy vaj vagy margarin 2 tojás (közepes méretű) 100 ml tejszín
Ezenkívül: 100 g füstölt szalonna 300 g hagyma 150 g reszelt sajt 1 tojás (közepes méretű) só, bors
Elkészítés: A lisztben elvegyítjük az élesztőt és sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk,
majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk. A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket hagyjuk hűlni. A tésztát két részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre fektetjük. Kissé rányomkodjuk és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Két-két
csíkot összecsavarunk és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük.
A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és sütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve) Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 25-30 perc
|