Pita - Limara
2006.05.08. 22:02
Pita: 30 g friss élesztő
1 ek. méz
500 g liszt (lehet teljes kiörlésű)
3 ek. olíva olaj
csipet só
250 ml meleg víz
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva 1 órán keresztül kelesztjük. Majd gyengéden henger alakúra formázzuk, és kb. 8 darabba vágjuk, kerek formára nyújtjuk. 30 percig újra kelesztjük. 230 fokos sütőben sütjük. Én soha nem tepsin sütöm, hanem csak a sütő rácsára teszem a tésztát. Egyszerre 2-3 darabot tudok sütni, de nagyon gyorsan készen van, halad. 2-3 perc után a tészta labda alakúra felfújódik, még jó 1 percet sütöm, és készen is van.
Ezzel a sütési módszerrel mindig sikerül.
|