Burgonyás kenyér - Tnikita
2006.05.10. 19:41
Burgonyás kenyér:
Hozzávalók: 25 dkg főtt burgony áttörve, 50 dkg liszt (de a dagasztás során én még tettem hozzá kicsit), 2 dkg élesztő, 1 tk só, 1 kk cukor, 1,5 dl tej, 1 dl víz
A élesztőt 1 dl tejjel és a pici cukorral elkevertem, majd a pitliben alulra a maradék tej és a víz, rá a burgonya, a liszt. A liszt közepébe az élesztős tej, ráhúzni egy kis lisztet és pihentetni meleg helyen 15 percig. Utána egyszer dagasztottam 25 percet, majd kelesztettem 1-1,5 órát. Ezután átgyúrtam, formáztam és kiolajozott, lisztezett jénaiba tettem. Még 10 percet kelt (amíg bemelegedett a sütőm), majd 200 fokon kb. 45 percig sütöttem. Közben letakartam alufóliával a tetejét, hogy nem égjen meg. Isteni finom lett. Este még megkóstoltuk. :)
|