Baconos Ferdinánd kifli - Szokimoki /faqkac/latsia
2006.05.27. 00:27
Baconos Ferdinánd kifli/faqkac/latsia
hozzávalók:
35 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
1 kockacukor
kb 1/2 dl tej (ennél több kell bele, majd dagasztásnál látod)
1 ek vaj vagy margarin
ízlés szerint só
Kenéshez:
1 tojás sárgája
1/2 dl sós tej
Az élesztőt a kockacukorral felfuttatjuk meglangyosított tejben.A lisztet a vajjal a tojássárgákkal a sóval és az élesztővel összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy puha de ruganyos tésztát kapjunk.Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk kb 2 cm vastagra és kockára vágjuk. (Szerintem egyszerűbb kör alakúra és cikkekre vágni) Minden kockára teszünk 1 szelet előre kisütött, vagy grillezett vékony szelet szalonnát(legjobb a szeletelt bacon) és egy szelet sajtot(én füstölt sajtot tettem bele)
Kifli formára összetekerjük, tepsibe tesszük, jó távolságra egymástól, mert lagalább a duplájára nő. A tetjét rögtön megkenjünk tojássárgájával és jól megszórjuk reszelt sajttal, majd legalább 1 órát kelesztjük.(nekem hamarabb megkelt mint egy óra)Előmelegített sütőben közepesnél nagyobb tűzön ( kb.200 fokon)aranybarnára sütjük.(hamar sül)A sütőből kivéve megkenjük sós tejjel és 1-2 percre visszatesszük.
|