ALMÁS-CITROMFÜVES GÉPI KALÁCS - Batka (Rágica)
2006.05.28. 21:46
ALMÁS-CITROMFÜVES GÉPI KALÁCS
1 joghurt (0,5 dl tej) Ha szükséges. 1 kk. só 3-4 ek. cukor 1 ek. ecet (Vagy 1 késhegynyi aszkorbinsav.) 5 dkg margarin 60 dkg liszt (20dkg rétes+ 40 dkg finom) 1 kk. sikér negyed friss élesztő 2 közepes alma reszelve 1 csokor citromfű levél apróra vágva
A citromfű kivételével mindent tegyünk az edénybe. Az összedarabolt citromfüvet a csipogáskor adjuk hozzá!
Rágica, Index Mindennapi kenyerünk 16072. hozzászólás.
Batka:
Egyszerűsített (sütőben sült) változat:
50 dkg liszt, 1 tojás, 3-4 ek cukor, 5 dkg vaj, fél kocka élesztő, 2 reszelt alma, min. 1 ek citromlé (plusz sima vagy kandírozott citromhéj), csipet só.
Ha ragacsos (az alma nagyságától függ), liszt kell még bele, ha száraz, tej.
|