Sztrapacska - Tundibundi
2006.06.01. 17:43
Sztrapacska (Magyar Hírlap főzős melléklete)
Hozzávalók:
50 dkg tisztítot burgonya
25 dkg finomliszt
2 dkg margarin
1 kis tojás
ízlés szerint só
1 késhegynyi törött bors
10 dkg baconszalonna
20 dkg juhtúró
1 dl tejföl
Sós vizet forralok. A nyers burgonyát az almareszelő apró lyukú fokán lereszelem, majd gyorsan összekeverem a felvert tojással, liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy a szokásos állagú galuskatészta legyen belőle. Közben a szalonnát egészen apró kockákra vágom és a zsírját kisütöm. A szalonnazsírt tűzálló tálba öntöm. A forrásban lévő vízbe beleszaggatom a galuskákat és felforralom. Ha kész ráöntöm a szalonnnazsírra. Ráteszem a juhtúrót, összekeverem. Mikróba vagy forró sütőbe teszem annyi időre, hogy felforrósodjon, de nem süljön. Tejföllel, szalonnapörccel meghintem.
|