Narancsos kuglóf - ILDIKO
2006.06.05. 23:36
NARANCSOS KUGLOF Marokkoi reci ILDIKO/NL
HOZZAVALOK:225gr.puha vaj,225.gr cukor,425gr liszt,4db tojas,1.zacsko sutopor,egy pici so,300.ml friss naracsle,egy picike fahej,idb narancs reszelt heja, 1.kuglof foma 25cm.atmeroju,porcukor a meghinteshez.
ELKESZITES:Mixeld a puha vajat a cukorral egybe kremszerure,Melegitsd be a sutot 180.C-ra.A kuglof format kivajazni es lisztezni.A tojasokat mixeld jol egybe.Szitalj egy talba a lisztet, keverd el jol a sutoporral.Egy kulon edegyben a narancslet a lereszlt narancshejjal es a pici fahejjal jol egybe keverjuk.Tedd a fele lisztet a vajas kremhez es utana a fele narancslet.Jol keverd el ezt egybe majd a maradek narancslet es lisztet is add hozza.Jol egybe dolgozni hogy levegos legyen.! Ontsd bele a kivajazott lisztezett kugl.formaba.Sutesi ido kb:50-60.perc. Ha kihult szord meg porcukorral.
|