Sörkifli - Rabim
2006.06.05. 23:38
Rabim levélben jelentkezett nálam és küldött egy receptet, íme:
Az egyik kedvenc receptem:
Sörkifli:
1 kg liszt, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 2 csomag élesztő, fél liter tej, 4 dl olaj.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Az olajat meglangyositjuk. Összegyurjuk a hozzávalókat. Gyengébb tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk és kelesztjük. /Nekem kelesztőtálam van, mindent abban csinálok./ 8 cipót készitünk. Egyenként kerekre kell nyujtani. Minden lapot nyolc felé vágunk. / 8 db körcikk/ A kifliket lehet tölteni sajttal, kolbásszal, virslivel stb. A töltelék kb. fél kisujjnyi legyen. A tekerést a szélesebb külső résznél kezdjük, majd a megformált kifliket kizsirozott tepsibe rakjuk. Egymástól távol, mert meg fognak nőni. Egész felvert tojással megkenjük, a tetejére szezámmagot szórunk, amit előzőleg kevés vizben megáztattunk. A kolbászos tölteléküre nem rakok szezámmagot. Meleg sütőben hamar sül. Nekem elég a fele adag, de azt 6 cipóba vágom. Igy apróbbak, hamarabb sülnek, és nagyon gusztusosak.
|