Sajtoska - Jégkása
2006.06.05. 23:41
Sajtoska
50 dkg liszt, 25dkg margarin 2 kk só, 1/2 cs. sütőpor ebből tésztát gyúrunk. 4 felé osztjuk és lapokat nyujtunk belőle amit az alábbi töltelékkel kenünk meg: 30 dkg sajt/ lehet többféle/, 20 dkg margarin 1 kk só, ezt jól elkeverni. Feltekerjük a tésztákat mint a beiglit és a 4 rudat egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a rudakból 3mm vastag szeleteket vágunk és szilikonos papírral bélelt tepsibe téve kisütjük,vigyázni nehogy megégjen.
Tapasztalat:az első adagot beletettem a kenyérsütöbe dagasztás céljából, de a gépben nem igazán akart összeállni ezért tettem hozzá vizet igy a gép összeállította.Megkérdeztem a recept tulajdonosát, hogy nem kell bele más? Azt mondta nem. Ma kipróbáltam kis mennyiséggel hát a tészta elég töredezős lett, szerintem még kéne bele valami. Kérek véleményt attól aki elolvassa arecit?! jégkása
Superkeri: Szerintem a tésztát némi tejföllel lehetne javítani. Már több sós-sajtos recim van hasonló hozzávalókkal,csupán az arányok változnak.
Limara: Én is régóta sütöm ezt a sajtos csigát, uez a recept van meg nekem is, a tésztájához kell még 1 dl tej, ill. a töltelékhez egy késhegynyi pirospaprika vagy pirosarany.
|