Gyümölcstorta - Enci
2006.06.05. 23:43
Gyümölcstorta
Hozzávalók:
- 4tojás,
- 18dkg cukor,
- 14dkg liszt,
- 10dkg Ráma margarin,
- a forma kikenéséhez egy kiskanál zsír,
- 1 pudingpor,
- 0,5 liter tej,
- 2 kanál cukor,
- gyümölcs,
- gyümölcskocsonya.
Habbá verjük a tojások fehérjét, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közzékeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott gyümölcstorta-formába öntjük és közepes tűznél aranysárgára sütjük. A kisült tésztát tortatálra borítva kihűtjük. Közben elkészítjük a gyümölcshöz illő ízű pudingot és langyosan a kihült tésztára öntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk a megtisztított előre lehűtött gyümölccsel. Végül leöntjük a gyümölcskocsonyával. A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal.
Gyümölcskocsonyát készíthetünk házilag is, gyümölcslé,víz, cukor, étkezési zselatin ízlés szerinti keveréséből.{ 2dl folyadékhoz, 1dkg étkezési zselatin szükséges}
|