Vörösboros meggyleves (Frank Júlia) - Batka
2006.06.05. 23:47
Vörösboros meggyleves (Frank Júlia)
2 dl víz 3 szegfűszeg kis fahéjdarab fél citrom héja csipet só
Ezeket felforraljuk, 10 percig főzzük, leszűrjük. Aztán beletesszük a következőket:
2 dl száraz vörösbor 6 dl víz 75 dkg meggy
Ezt kb. 5 percig forraljuk fedő alatt. Ezután kiveszünk 1 merőkanálnyi gyümölcsöt, leturmixoljuk, belekeverünk:
1 dl tejszínben feloldott 1 tk lisztet vagy keményítőt (ezek helyett jó a főzős tejszínes pudingpor)
A behabart levest állandóan kevergetve 5 percig forralni, belekeverni:
10-15 dkg cukrot,
majd lehűteni. Tejszínhabrózsákkal tálalni.
Ez nem a szokványos gyümölcsleves, különlegesebb annál, nagyon finom!
|