Töltött szőlőlevél - Rabim
2006.06.07. 21:55
Töltött szölölevelet készitettem.
Magyaros:
Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatom kevés olajon. Ráteszem a kb. 30 dkg darált húst , fehéredésig keverem. Leveszem a tüzröl, és hozzárakom a főtt rizst (nyersen 1 csésze). füszerezem: néhány gerezd zuzott fokhagyma, só, bors, örölt kömény, pici majoranna, 1 db nyers tojás . Jól összekeverem, és az előzöleg blansirozott szölölevelekbe töltöm. Az edény alját kizsirozom, a kis töltelékeket szorosan lerakom. Só, apróra vágott fokhagyma, 1 kávéskanál citromlé, és annyi viz, hogy ellepje. Kis lángon kb. fél órát főzöm. Néha megmozgatni az edényt óvatosan. Tejföllel tálalni.
Keleties, egzotikus:
egy csésze főtt rizst összekeverem az előző recept szerint elkészitett darált hússal. Füszerezem: kevés fokhagymapép, só, bors, apróra vágott kapor, mentalevél, kakukkfü, 2 evőkanál áztatott mazsola, 2 evőkanál darált dió,1 nyers tojás. (Ha hús nélkül csináljuk, a dió lehet több is)
Friss zöldfüszerekkel készitettem.
|