Kókuszos resztelt - Masala
2006.06.14. 23:54
Kókuszos resztelt
2odkg vaj/margarin/, 3Odkg liszt, 1odkg porcukor 1/2citrom reszelt héja,2db tojássárgája---összegyúrjuk és kb.23X35-ös tepsibe tesszük,rózsaszínűre sütjük,de nem teljesen készre /én fel szoktam egy kicsit nyomkodni a tepsi oldalára hogy a lekvár ne égjen oda,és könnyebb legyen mosogatni/
Ha a tészta langyosra hűlt,megkenjük 1odkg baracklekvárral /lehet többel is/és megszórjuk ízlés szerint mazsolával
Most jön a resztelés /jav.a teflont,mert úgyis mindég lesül egy kicsit,de azért a másik lábast is el lehet mosogatni/
A két tojásból megmaradt fehérje+ a fagyasztóból felolvasztott 8tojásfehérje /lehet 1o feh. is/ 3odkg. kr.cukorral és 1odkg kókuszreszelékkel állandó keverés mellett összefőzzük /közepes lángon/
az átlátszó tojásfeh. valóban fehér lesz és besűrűsödik, ekkor keverünk hozzá 5dkg lisztet----ezt a masszát ráöntjük a lekváros tésztára és újból a sütőbe tesszük,hogy a kókuszos massza szép rózsaszínűre süljön /ez sütőtől is függ,de kb.15-2op./
Kérlek szépen, ne ijedjetek meg tőle,mert csak leírva bonyolult,és olyan egyszerű,anilyen finom. Én is untam már a fehér piskótát és a fehér gyüm.kenyeret
|