Epres túrótorta hidegen - Enci
2006.06.14. 23:57
Epres túrótorta hidegen
Hozzávalók:
- 50dkg tehéntúró,
- 12dkg vaj {margarin}
- 15dkg cukor,
- 2 csomag vanilincukor,
- 4,5dl tej,
- 4 tojássárga,
- 1,5 csomag zselatin,
- 2 csomag gyümölcszselépor,
- 30dkg eper.
A zselatint a langyos tejben feloldjuk. A túrót kikeverjük 10dkg vajjal, {margarinnal} a tojássárgákkal, a vaníliáscukorral és a cukorral. Végül belekeverjük a zselatinos tejet. A masszát vajjal kikent tortaformába öntjük, elsimítjuk. Ha megszilárdult, a tetejét kirakjuk eperszemekkel. Az előírás szerint elkészített gyümölcszselével bevonjuk a torta tetejét. Legalább 1 órára hűtószekrénybe tesszük.
|