Mézes apró süti - Rabim
2006.06.14. 23:57
Mézes apró süti (Simon Magditól)
1 kg lisztet összemorzsolunk 15 dkg margarinnal, 60 dkg porcukorral, 3 kávéskanál szódabikarbónával, púpos kávésk. fahéjporral és 20-30 szem tört szegfüszeggel. ( lehet kész keveréket is használni, ill. kardamom magot is tehetünk bele).
Jól összekeverjük, a közepébe önteni 60 dkg langyos mézet és 6 egész tojást. Fakanállal keverni a folyós anyagokat, hagyni, hogy beomoljon a többi. Utána kézzel gyúrjuk és még 1/2 kg lisztet adunk hozzá. Amikor nem ragad, akkor jó. Pofozni! 2-3 mm vastagra nyújtjuk, nagyon lisztezett deszkán. Formára szaggatjuk. Vajazott tepsiben sütjük, és rögtön kiszedjük, egyenes asztalon hagyjuk kihülni. Lehet használni sütőpapirt. A sütési idő 4-5 perc. Ez az adag egy 20 tagú családnak is elég, én a felét vagy a három- negyedét sütöm egy alkalommal. Diszités: 1 tojásfehérjébe 10 dkg szitált porcukrot teszünk. Fehéredésig keverjük . Vékonyan diszitjük a tésztát.
|