Sajtos pogácsa - Limara
2006.06.14. 23:59
Sajtos pogácsa(Apátfalfi lakodalmas)
Fél kiló liszthez 1 ek. sót adunk, majd 1 cs. Ramat elmorzsolunk benne. Ekkor jöhet hozzá 20-25 dkg reszeltsajt, 1 tojás, és 1 doboz tejföl, amiben 2 dkg élesztőt felfuttattunk. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és legalább 2 órára, de a legjobb 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, tetejét sajttal megszórjuk, apró pogácsákra, vagy hosszu stanglikra szaggatjuk.
A recept készülhet élesztő nélkül is, akkor is kell pihentetni, és akkor is nagyon finom.
Uez a tészta az alapja a sajtos szálnak is, de akkor a tésztából kihagyom a sajtot, egészen vékonyra nyújtom, kb. 2 mm, és az összes 30-35 dkg sajtot a tetejére teszem. A sajt vastagabb legyen mint a tészta. Előtte tojással lekenem, amibe egy kevés ételízesítőt teszek. Csíkokra vágom és úgy sütöm. Jó étvágyat hozzá! Üdv
|