Kakaós csiga - Rabim
2006.06.15. 00:00
Kakaós csiga
30 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 tojás sárgája,
1 evőkanál olaj,
pici só, 2 és fél evőkanál cukor
annyi langyos tej, hogy keményebb tésztát kapjunk
töltelék: 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál holland kakaó ,1 cs. vaniliás cukor
10 dkg margarint megolvasztunk. Az élesztőt megfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztőtálba tesszük, kb. 20 percre. Ha kész, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, az olvasztott rámával megkenjük a tésztát, és rászórjuk a tölteléket. Feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Közepes méretü tepsit a maradék rámával kikenjük, a tésztát lerakjuk. A tekercsek oldalát is megkenjük a rámával. Ha maradt a 10 dkg-ból, azt a sütemények tetejére locsoljuk. A sütőt előmelegitjük közepes lángon, és a pihentetett tésztát kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük..
|