Bagel - Masala
2006.06.15. 00:02
Bagel recept: 15 db.-hoz
45dkg finomliszt, 1 púpozott ek.burgonyapehely, 2dkg friss élesztö, vagy 1cs. szárított. 2 db. tojás, 2 ek. méz,1,5 ek. étolaj, 2dl. langyos víz, 1mk. só, A kifőzéshez:2l víz,2ek. cukor
A száraz anyagokat öszekeverjük, a nedves any.-at szintén összekev. és a kettőt egy keverőedénybe öntjük.Kb. 1o percig dagasztjuk,ha kell,még adhatunk hozzá kevés lisztet. Akkor jó,ha az edény falától elválik. Labdát formálunk belőle, és 1,5 órág kelesztjük. Lisztezett deszkán 15 db-ra vágjuk,rudakat sodrunk belőle és gyűrűkké hajlítjuk, a végüket összenyomjuk.
Lobogva forró cukros vízben addig főzzük,amíg feljönnek a víz tetejére.Megfordítjuk és még 1 percig főzzük.Alaposan lecsepegtetjük és olajjal kikent vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk. Felverünk egy tojást és lekenjük a tésztákat. 23o fokra melegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
|