Baracskai pompos - Rabim
2006.06.17. 00:32
Szeretném elmesélni a baracskai pompos receptjét, ahogy én készítem. Ez gyerekkoromban disznóvágás idején készült, minden család ismerte. Manapság már csak páran sütjük.
Kelt tészta kell hozzá, lehet sima kenyértészta, esetleg pici főtt krumplival is készithetjük. A kelt tésztát kinyujtjuk kb. 1 cm vastagra, vékonyan beolajozzuk a tetejét, és rászórunk vékony csikokra, vagy kockara vágott füstölt szalonnát, füstölt kolbászt. (Ezt régen fehér szalonnával csinálták, és csak a kolbász volt füstölt.) Majd feltekerjük , mint a beiglit vagy a rétest. Lehet rudban sütni, vagy patkó alakba formázni. A tepsi mérete szerint elhelyezzük, és pihentetjük langyos helyen kb. 20 percig. A sütőben közepes hőfokon szép világos pirosra sütjük. Melegen, hidegen egyformán finom. A mikróban is fel lehet melegiteni. Mi savanyusággal esszük. A töltelék izlés szerint változhat! Csináltam párizsival, tojással, hagymával ......., ami éppen van otthon
|