Kapros gombóc fehér káposztával - Rabim
2006.07.11. 10:27
Kapros gombóc fehér káposztával:
Hagyományos húsgombócot készitünk: darált hús, rizs, só,bors,pici piros paprika, fokhagyma, vöröshagyma, kevés örölt kömény, tojás. Apró gombócokat készitünk, és forró , sós vizbe feltesszük főni. A fehér káposztát laskára vágjuk, és a gombócokkal együtt puhára főzzük. Izesitjük : só, pici vegeta, apróra vágott kapor, (recepten kivül én tettem bele jó sok vöröshagymát, és fokhagymát apróra vágva, egy zöldpaprikát, egy marék koktél paradicsomot, kevés lestyánt. Azt hiszem legközelebb teszek bele tárkonyt,és pici babérlevelet is.) (Mikor megfő, gyenge rántást lehet bele tenni, és tejfölt.) Most én csak natur joghurt+kicsi tejföl+egy kávéskanál liszttel készült habarást tettem bele. Nagyon finomra sikeredett!
|