Tésztasaláták (Frank Júlia receptjei) - Batka
2006.07.11. 10:31
Tésztasaláták (Frank Júlia receptjei)
Előre elkészíthető, hidegen fogyasztandó! A legjobb hozzájuk szerintem a spagetti és a szarvacska.
Kapros makarónisaláta
15 dkg kifőtt makaróni 1 közepes kígyóuborka héjastul lereszelve 4 dl kefir fél citrom leve só bors cukor 2 csokor kapor
A tésztát az öntetbe melegen beleforgatni, néhány órán keresztül érlelni. Ezt én nagyon szeretem.
Tonhalas spagettisaláta
15 dkg spagetti 25 dkg tonhalkonzerv 2 paradicsom 3 gerezd fokhagyma 1 ág vagy 1 púpos tk kakukkfű és bazsalikom 10 db olajbogyó citromlé só bors
A hal olaján plusz egy kanál olajon zúzott fokhagymát megfuttatni, rá hal és darabolt olajbogyó, egy perc után fűszerek és citromlé. Kifőtt spagettira önteni, behűteni. Ez sem rossz, és furán hangzik, de tényleg csak hidegen jó.
Zöldfűszeres tésztasaláta
15 dkg csavart csőtészta 1 csokor kapor, petrezselelyem, zeller, tárkony 2 dl tejföl citromlé só bors
2 ek olajon megfuttatni a zöldfűszereket, rá a tejföl és a többi, a tésztára önteni, behűteni. Én tárkony nélkül csináltam, mert utálom, de bármilyen fűszerkombó jó lehet. Nem túl tápláló, de nyáron talán nem is kell.
Gombás szarvacska saláta
15 dkg szarvacska 20 dkg gomba 1 dl tejszín 3 ek olaj citromlé só bors petrezselyemzöld
Az olajon megpirítani a gombát, fedő alatt megpárolni, rá tejszín, ízesítők. Bele tészta, behűteni.
A tészta-öntet arányokat érdemes betartani!
|