Gesztenyés tekercs - Enci
2006.07.11. 10:33
Gesztenyés tekercs
Hozzávalók:
- 50dkg darált keksz,
- 30dkg darált dió,
- 25dkg porcukor,
- 2 púpozott ek. kakaó,
- 2dl rum,
- s annyi fekete kávé amennyi az összedolgozáshoz kell, hogy jól nyújtható kemény masszát kapjunk. {feketekávé helyett jó a meggybefőtt leve is!}
A masszát 4 részre osztjuk. Töltelék:1 Rámát, [vagy 25dkg vajat] 25dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 2 csomag gesztenyemasszát, s ezzel még tovább keverjük, amíg szép sima lesz. Alufóliát, vagy zsírpapírt meghintünk porcukorral, s ezen nyújtjuk ki a kekszes masszát részenként. Az elnyújtott masszára rákenjük a töltelék arányos részét és óvatosan felcsavarjuk. Hidegre tesszük, s csak akkor szeleteljük, ha kellően megkeményedett.
|