LALA KIFLI (DONDENENE) - Limara
2006.07.11. 10:35
LALA KIFLI (DONDENENE)
70dkg liszt
2 tojás
1 dob. kefír
1 dl étolaj
2 ek. cukor
csipet só
1 dl tej
5 dkg élesztő
Gépben dagasztottam, majd duplájára kelesztettem. A tésztát ezután 4 felé vágtam, majd azokat is megfeleztem. 20 dkg Rama margarint 1 nagy ek. sóval (nem tévedés!) habosra kavartam. 1 tésztát kerekre nyújtottam, megkentem a vajjal, beborítottam egy másik tésztalappal, és 16 cikkre vágtam. Tepsiben megint duplájára kelesztettem, tojással lekentem, úgy sütöttem.
Szerintem nagyon finom, lehelet könnyű kiflik. Érdemes kipróbálni!
Kiegészítés: kb 1/2 kk sóval jó a tészta
|