Kakaós-kókuszos aprósütemény (keksz) - Batka
2006.07.11. 10:37
Kakaós-kókuszos aprósütemény (keksz) Donna Hay: Ízvarázs
Hozzávalók: 25 dkg puha vaj 1 tk vaníliakivonat vagy némi vaníliás cukor 20 dkg barna cukor (az eredeti receptben majdnem 40 dkg szerepelt, de nem kell több!) 2 tojás 25 dkg liszt 2 tk sütőpor 5 dkg cukrozatlan kakaópor (amíg sötétbarna nem lesz, kevesebb is elég) 5 dkg kókuszreszelék 20 dkg CSOKILENCSE vagy apróra vágott étcsoki
Ez egy kevert tészta, úgy készül, mint a muffinok. A vajat a cukorral, vaníliával és tojásokkal kihabosítjuk, aztán hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A ragacsos tésztát kiskanállal kiadagoljuk a tepsire, egymástól elég távol, mert szétterül. Akkor lesz szép kerek, ha minél inkább golyó formájúra tudjuk igazítani, főleg a szélét, a teteje lehet tarajos. A sütési idő attól függ, mekkora plecsnik sikerülnek. Nagyobb mogyorónyi tésztaadagoknál 160 fok+légkeverésen 12 perc, diónyi adagoknál 15. A kész keksz még puha, de nem ragad. Kicsit hagyni kell hűlni, aztán simán le lehet emelni a sütőlapról. Három nagy tepsivel lesz, ha valaki egyszerre be tudja rakni őket a sütőbe, az egész cucc mindenestül kész van fél óra alatt!
|