Sajtos pogácsa - Rabim
2006.07.16. 00:49
A sajtos pogácsa receptje Baracska
hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin vagy vaj 2 tojás sárgája 1-2 dkg élesztő, só Ezeket nem egészen 1 pohár tejfellel összegyúrjuk úgy, hogy pogácsa tészta legyen. Kisodorjuk, vékonyra, villával megszukáljuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, ugy, mintha linzer virágokat szaggatnánk, alsó lap tele, felső lap közepén lyukkal. A felső lapra reszelt sajtot szórunk. Azért kell megszúrkálni, hogy ne legyen a tészta hólyagos! Ha kisült, a következő krémmel töltjük meg: töltelék: 15 dkg vaj kenhető sajtkrém izlés szerint pirospaprika, só kikavarjuk és összeragasztjuk a kétféle pogácsát. Ezt a receptet még nem csináltam, de másét már kóstoltam. Finom és különleges
|