Sonka tésztakabátban - Jégkása
2006.07.23. 21:16
Sonka tésztakabátban
Hozzávalók: 8 adaghoz! 400g liszt; 1,5 dl langyos tej; 1,5 dl langyos víz; 1 ek cukor; 2 ek só; 2 ek vaj; 1 friss élesztő; 1 kk friss őrölt bors; 1 marék napraforgómag; 1 marék tökmag; 1 marék reszelt füstölt sajt; 8 szelet gépsonka; 8 szelet trappista sajt; 1 tojás sárgája; Elkészítés: A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, ezalatt a lisztet a fűszerekkel, magvakkal és vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vizet, és kenyértésztát gyúrunk belőle. Húsz percig letakarva langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, nyolc négyzetbe vágjuk. Mindegyik négyzetre egy-egy sonkaszeletet majd egy-egy sajtszeletet helyezünk, szorosan összetekerjük, és minden tekercset háromba vágunk. Az így kapott rövid tekercseket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és 180-200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Forrón, de másnap hidegen is rendkívül finom.
|