Mediterrán töltött kenyér - Jégkása
2006.07.23. 21:17
Mediterrán töltött kenyér
Hozzávalók: Tésztához: 1/4 pohár meleg víz; 1/4 evőkanál méz; 1/2 teáskanál szárított élesztő; 3/4 pohár liszt; 1/2 evőkanál búzadara; 1/2 evőkanál olíva olaj; só; Töltelék: 4 db paradicsom; 1/4 pohár feta sajt; 1/8 pohár fekete olívabogyó; 1/4 csokor petrezselyemzöld; 1 szál zöld hagyma; 1 db fokhagyma; 1 evőkanál olívaolaj; oreganó vagy bazsalikom; bors Elkészítés: A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük. Kenyértésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére nőtt, kezünkkel visszanyomjuk. Megvárjuk, míg újra megnő, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, majd fél centi vastagságúra nyújtjuk. A paradicsomot kockára vágjuk. A zöldhagymát és a fűszereket összevágjuk, a sajtot is felkockázzuk, majd hozzákeverjük a többi alkotóanyagot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tésztát, majd felgöngyöljük, tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszúrjuk és meleg sütőben, 150-160 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Azért ilyen kicsi a mennyiség a második receptnél mert ez egy koleszterin diéta része és 1 személyre szól.
|