Chilis-bab - Masala
2006.07.23. 21:19
Chilis-bab
Olajon apróra vágott húsos szalonnát pirítunk, vele együtt apróra vágott hagymát is. Rátesszük a darálthúst / a marhahús a legjobb, de sertés, sőt pulykahúsból is csináltam már / és összepároljuk.
Lehet kapni chilisbab zacskós alapot (2 csom) és chilisbab fűszerkeveréket (1 csom)/ez kicsit csípős, de ennyi kell / . Vízzel kell felengedni, én paradicsomlét is teszek bele kb. o,5 litert, igaz az enyémet.
Összefőzöm és a végén beleöntöm a konzerv vörösbabot és a konzerv kukoricát. Só, bors, plusz chilipor.
Nálunk a mennyiségek:7odkg hús, 4dob. bab, 2-3 dob. kukorica, 2-3 fej hagyma, sok lé.
Ha hígnak találom, nem a mindég a vizet főzöm el, hanem keményítővel besűrítem.
|