Szilva chutney /csatni/ - Masala
2006.07.23. 21:22
Sülthúsokhoz ilyenféléket is szoktam csinálni.Különböző gyümölcsökből /barack,alma,körte, mangó/. Ez most egy eltevős recept, de azonnalra is finom!!
Szilva chutney /csatni/ (Kaldeneker György receptje)
7odkg szilva, 2ek friss gyömbér, 1odkg mazsola, 35dkg zöldparadicsom/ enélkül is jó/, 5dkgfokhagyma / nem fontos/ , 2ek curry por, 45dkg barnacukor / fehérrel is jó/, 1tk só, 45dkg vöröshagyma, 4,5 dl borecet, 1db chilipaprika
Az ecet kivételével mindent összevágunk és összefőzünk. A főzés kb. 45-5o percig tart. Az ecetet a végén tesszük hozzá és 5percig főzzük vele.Üvegekbe rakjuk, 5percre fejreállítjuk és végleges helyükre tesszük.
Én tavaly sárgabarackból csináltam, pikáns, fűszeres ízű volt. Ajándékba is vittem, nagy sikere volt./pl. a fogorvosnál is/
Nyáron szoktam frissen csinálni abból, ami épp van.
|