Sós kifli - Csemi
2006.07.23. 21:24
Sós kifli
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 2 egész tojás, 1 kefír, 1 dl étolaj, 1 dl tej, 2 ek cukor, 1 kocka élesztő, 1 kocka RAMA margarin, 1 ek só.
1. A rámát a sóval habosra keverjük
2. Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatjuk
3. A lisztet, élesztőt, kefírt, olajat, tojást összedolgozzuk
4. A tésztát 8 felé osztjuk. Egyet tányér nagyságúra nyújtunk, megkenjük a sós margarin ¼-ed részével, majd leborítjuk egy másik lappal. Ezután, mint egy tortát, cikkekre vágunk (függőlegesen félbe, vízszintesen félbe, majd ezeket ismét félbe)
Szorosan feltekerjük kiflinek. A tepsiben ritkán kell rakni, mert megnőnek. 1 órát pihentetjük, majd megkenjük tojással, sajttal megszórjuk és kisütjük.
Meg lehet próbálni, hogy pizza krémmel is megkenjük, vagy pl. bacon szalonna darabkát teszünk bele.
|