GASPACHO - Kenyérke
2006.07.23. 21:38
GASPACHO (paradicsomos spanyol specialitás)
Hozzávalók: 1 lit. paradicsomlé, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 1 paprika, 1 citrom leve, 1 ek. borecet, olívaolaj, só, bors. Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát, a paprikát, az uborkát. A paradicsomlét megízesítjük a citromlével, sóval, borssal, borecettel, olívaolajjal s közvetlenül tálalás előtt mindezt összekeverjük.
Tálaláskor tehetünk mellé felkarikázott paprikát, paradicsomot, hagymát, uborkát, kemény tojást, olajbogyót egy külön tányérban, s pirítóst, rozskenyeret.
Fontos, hogy a kenyéren kívül legyen minden jól behűtve.
Ez a hideg GASPACHO fenséges lett!
1/2 adagot csináltam s Kicsit módosítottam a recepten
Borecet helyett tettem bele egy kanálnyi Tokaji hárslevelűt, hegyes húsos érett (piros) erőspaprikát, egy nagyobb gerezd apróra vágott fokhagymát, apróra vágott kaprot és petrezselymet.
2 db vékony 1/2 szelet békebeli félbarna kenyérrel nagyon finom hűsítő-üdítő ebéd.
|