Lecsó eltevés télire - Masala
2006.07.29. 00:11
Lecsó eltevés télire
Jó húsos paprika kell hozzá, mint minden lecsóhoz! A paprika -paradicsom arány is ugyan az:2kg paprika, 1kg paradicsom /+csípőspaprika ha szeretitek/
Zsír nélkül kell eltenni, később annyit teszel hozzá a főzésnél, ammenyivel szereted.
Az összevágott paprikát adagonként forrásban lévő vízben, az újraforrástó számítva 2 percig főzzük.
A paradicsomokat forró vízben megkopasztjuk és összevágjuk / lehet karikára is/
Az eltevés: A tiszta üvegekbe rétegenként belerakjuk a paprikát és a paradicsomot / több paprika,kevesebb paradicsom/. Jól meg lehet nyomkodni.Én meg szoktam rendesen! A tetejére 1mk. Na benzoikum és lekötjük.
A trükk: Az üvegeket vízben dunsztoljuk az újraforr.-tól 2o percig.A lábasban hagyjuk kihűlni és másnap újra dunsztoljuk 2o percig.Ha kihűlt, a helyére tesszük.
Kipróbált receptem, ne féljetek tőle!!Így eltéve bármibe felhasználható, mert mincs ízesítve.Egyszer egy költözésnél 2évre eltűnt a recept, nem is csináltam addig lecsót, amíg meg nem találtam!
Én abba a közepes kb.2-2,5 lit. üvegekbe szoktam eltenni, amiben uborkát lehet venni.Ez 4-ünknek sok hagymával egy étkezésre szokott elég lenni.
|