Cukkinis-magos falusi kenyér - Zsike
2006.08.11. 01:51
Ma valami isteni finomat sütötem. Kaptam egy helyes kis cukkinit, s mivel most éppen szezonja van, ráadásul úgy hallottam, mindenütt nagyon sok termett az idén, talán érdemes megosztani veletek egy cukkinis kenyér receptjét. Most sült meg, s még melegen meg kellett kósolnom, hát fennséges.
A neve: cukkinis-magos falusi kenyér.
Hozzávalók: 75 ml iró
100 ml víz
175 g reszelt cukkíni
375 g kenyérliszt
75 g teljes kiőrlésű liszt
másfél evőkanál napraforgómag,ugyanennyi tökmag,
2 teáskanál köles,
7,5 ml só
7,5 ml cukor
40 g vaj
7,5 ml szárított élesztő
sütési ciklus előtt vízzel kell megkenni, és megszórni kukoricaliszttel.
Így szól az eredeti recept. Nekem csak tökmag volt itthon, így a napraforgó és a köles kimaradt. Gépben sütöttem, s a tetejét sem kentem, ill. szórtam meg.
Ennek ellenére valami csodás, laza, nedvdús és szépséges kenyér lett belőle.
|