Lencsepástétom - Rabim
2006.08.11. 01:52
lencsepástétom (indiai konyha kedvelőinek)
10 dkg száraz lencsét 6 dl vízben 3-4 órát áztatunk.
Majd friss vizbe tesszük fel, só, babér, 1 kis fej hagyma társaságában megfőzzük, majd ledaráljuk, vagy más módon pépesitjük.
10 dkg apróra vágott hagymát 2 dkg vajon megpirítunk.
10 dkg száraz , élesztős barna kenyeret beáztatunk.
Napraforgóolaj fűszerkeverék: 3 evőkanál olajban elkeverünk 1 teáskanál őrölt kakukkfűvet, 1 teáskanál őrölt koriandert, 1 tk.ő.szerecsendiót , 1 k.k. babérport.
1 teáskanál só, v. szójaszósz izlés szerint.
10 dkg darált dió, 2 csomag apróra vágott petrezselyemzöld, 10 dkg vaj.
Mindent jól kikeverni, kenhető krémmé pépesíteni. Habzsákba töltve barnakenyérre tesszük. Szendvicshez is jó! Aki szereti, készítheti csípősre.
Natúrkonyha (Ránky E., Dr. Ginter Z.)
|